• Vereniging tot Nut & Genoegen 2.0
  Vereniging tot Nut & Genoegen 2.0

  Nut en Genoegen herleeft!

 • Zeilexcursie Pampus
  Zeilexcursie Pampus
 • Het Nut in vuur en vlam
  Het Nut in vuur en vlam
 • Erik Hulzebosch
  Erik Hulzebosch

  Succesvolle bijeenkomst met Erik Hulzebosch

  Zondagmiddag 18 maart kwam Erik Hulzebosch naar Cafe Rest. Luning om daar een optreden te verzorgen. Na afloop was er ruimte om gezellig na te praten met op de achtergrond muziek verzorgd door Bart Kiers.

 • Excursie Attero Wijster
  Excursie Attero Wijster
 • Cave Canem
  Cave Canem
 • Zeilexcursie Pampus
  Zeilexcursie Pampus

 
2019
Het bestuur kijkt terug op een genoeglijk jaar met leuke activiteiten. Eerst blikken we terug op de algemene ledenvergadering van zondag 28 oktober 2018, welke plaatsvond in de Mariakerk te Ruinen. Tijdens de jaarvergadering waren er 62 leden aanwezig. Er werd teruggeblikt op de activiteiten. Het ledenbestand is gelijk gebleven. Georg Naber vertelde over de geschiedenis van de Mariakerk en Svetla Kleijn zong mooie liederen uit haar geboorteland en na afloop konden we nog een kijkje nemen in de kelder van de bron en in de toren van de kerk, dit o.l.v. Bart Kiers. Daarna was er gelegenheid voor een buffet bij café Kuik.

VOORJAARSACTIVITEIT 2019


Op zondagmiddag 19 mei jl. gingen we met “Het Nut de boer op”. We startten onze voorjaarsactiviteit bij het Pasmans Huus te Ruinen. Vrijwilligers gaven een rondleiding in het Pasmans Huus en de geschiedenis hiervan werd verteld. Daarna gingen we per groep naar 3 verschillende locaties:  Fam. Schoonvelde, melkveehouderijbedrijf en kaasmakerij, Fam. Laarman, pluimveehouderij en de schaapskooi. Bij Fam. Schoonvelde vertelde Geke smakelijk over haar eigengemaakte(boeren)kaas en er werd een rondleiding gegeven door Geuchien en door zoon Bart, hij wist de aanwezigen te boeien met zijn uitleg over hun bedrijf. Bij Fam. Laarman konden we een kijkje nemen in de zichtstal en Johan vertelde wat er allemaal bij komt kijken om een pluimveehouderijbedrijf te runnen. Alida ging in op de verwerking van het kippenvlees en tevens verkoop in het Vershuus te Ruinen. Bij de Schaapskooi werden we verwelkomd door Roel van Bezoen, voorzitter van vrienden van de schaapskooi en door Michiel Poelenije, de schaapsherder. Dit onder genot van een hapje en  heidelikeurtjes. We kunnen terugkijken op een geslaagde zonnige middag en een geweldige opkomst.

NAJAARSACTIVITEIT 2019

Op zondagmiddag 22 september vond de najaarsactiviteit plaats met als thema Mit ’t Nut noar Stad tou. Om 12.00 uur vertrokken we met Ten Heuvel Tours naar Groningen, 45 leden aanwezig. Eerst naar het Groninger Museum met een rondleiding en uitleg over de geschiedenis van  het museum en diverse schilderstukken werden bekeken. Daarna hebben we een rondvaart gemaakt gedurende 1 uur, die ons door het oude en nieuwe gedeelte van de stad liet gaan. Ter afsluiting een diner in de Stadstuin te Groningen. Om 19.00 uur vertrek uit Groningen per bus naar Ruinen. Het was een geslaagd uitje met volop zon en 25 graden. 

Zondag 9 september - een kijkje in de keuken met het Nut
Het is volop zomer maar dat weerhield het bestuur er niet van om zich volop te storten op de organisatie van onze najaarsactiviteit.
Het doet ons dan ook veel plezier jullie bij deze uit te kunnen nodigen om op zondag 9 september met ons de keuken in te duiken.
Wij hebben John-Harold Smit uit Hoogeveen bereid gevonden een kookworkshop voor ons te organiseren.
 
Naast de fijne culinaire kneepjes die ons worden bijgebracht gaan we ons uiteindelijk ook gastronomisch helemaal te buiten bij het nuttigen van onze creaties. Kortom een leuke, gezellige, leerzame maar bovenal smakelijke middag.
Wanneer: Zondag 9 september
Waar: Buitencentrum De Poort
Hoe laat: 15.00 uur (eindtijd ca. 19.00 uur of aan u...)
 
De eigen bijdrage voor deze middag is € 15,00 per persoon.

Zondag 08 april - Mit das Nut ins Boot - Bezoek
Meyer Werft, Papenburg - Duitsland 
Op 8 april 2018 ging het Nut de grens over. Met een groep van meer dan 80 personen gingen we per bus naar de Meyer Werf(t) in Papenburg. Hier kregen we een exclusieve rondleiding die ons, naast het bezoekerscentrum wat we uiteraard aan gaan doen, mee liet kijken over de schouders van de medewerkers van de werf.  Deze werf heeft zich in de loop van de jaren opgebouwd tot een van de grootste bouwers ter wereld van zeer luxe en exclusieve cruiseschepen. Kijk ook op www.meyerwerft.de 
113 Meyer Werft.1024.jpg.pagespeed.ce.ULsDDzra6X                             meyerwerft

De excursie begon om 12.00 uur. Nadat we in Papenburg aankwamen werden we met oneindige hoeveelheden koffie en heerlijk Duits gebak welkom geheten in Papenburg. Na deze verkwikkingen gingen we met de bus en de gidsen de Werf op. Hier gingen we met z'n allen een ruim 1,5 / 2 uur durende rondleiding in.. Omdat we met zoveel waren werden we in drie groepen verdeeld.

Na afloop gingen we weer op pad om de dag met een heerlijk diner af te sluiten. We waren net na 20.00 uur weer op de Brink in Ruinen. 

gebak plaatje IMG 4932 werf2 IMG 4932 werf1

 
Zondag 10 september 2017 - Het Nut met Bed & Breakfast 

Het bestuur nodigt u hierbij van harte uit voor de najaarsactiviteit op zondagmiddag 10 september.
 
Dit keer is het een Bed & Breakfasttour. Wij gaan hierbij diverse uitspanningen bezoeken en laten ons door de eigenaren verrassen.
Daarbij gaan we ons gedurende deze hele middag verplaatsen per fiets. Qua fietsafstand moet gedacht worden aan onze voorjaarsactiviteit van vorig jaar.
Uiteraard is er na afloop, bij de nazit, ook weer live muziek aanwezig.

bb logo1

Om een en ander in goede banen te kunnen leiden vragen wij u om u alvast op te geven voor deze middag.
Geeft u via het bekende mailadres a.u.b. aan met hoeveel personen u wenst deel te nemen aan deze activiteit.
 
Mochten er mensen zijn die op zien tegen de fietsafstand laat ons dat dan ook weten. Wij kunnen dan vervoer middels een paardentram organiseren.
Als vanzelfsprekend volgt verdere informatie omtrent tijdstip etc. nog.
 
Zondag 02 april - Met het Nut naar de dokter
Op zondagmiddag 02 april zal onze voorjaarsactiviteit plaats hebben. Het thema van deze middag is "met het Nut naar de dokter".
Gedurende deze middag zal ons eigen verenigingslid Roy de Jong een boeiende presentatie verzorgen aangaande zijn vakgebied radiologie. 
20170402 met nut dokter 
Op deze middag wordt u meegenomen op een reis door het menselijk lichaam. Er is je wat overkomen, je wordt doorverwezen of komt aan in het ziekenhuis... wat gebeurd er dan? Door middel van veel beelden wordt uitgelegd hoe een en ander in zijn werk gaat. 
Het vakgebied radiologie kun je kortweg ook omschrijven als "beeldvorming van het lichaam". Roy is interventieradioloog, wat inhoudt dat hij niet alleen beelden beoordeeld, maar ook ingrepen doet. Onder andere de MRI, de Röntgenopname, de CT scan, ze komen allemaal aan de bod. Het is ook vooral de bedoeling om er een interactieve middag van te maken. Er is dan ook veel gelegenheid tot het stellen van vragen. Al met al beloofd het een superinteressante middag te worden voor mensen die geintresseerd zijn in wetenschap, het menselijk lichaam en techniek. Ook ethische thema's spelen hierbij. Met andere woorden; "wat doe je wel en wat doe je niet". Roy is als interventieradioloog verbonden aan de Isalaklinieken in Meppel en Zwolle

Ook niet-leden zijn welkom, mits ze ter plekke lid worden (slechts € 15,- p/j).
De inloop is vanaf 15.00 uur.
Na het "Nuttige" is er na afloop livemuziek in de voorzaal verzorgd door Margaretha Kleine (www.margarethakleine.nl) ten behoeve van het "Genoegen".
Dit allemaal in Café Hees, Brink 47 te Ruinen.

Zondag 11 september 2016 - Met het Nut de wijngaard in 

Graag nodigen wij u uit voor de najaarsactiviteit van Nut & Genoegen Ruinen.
Op zondagmiddag 11 september bent u van harte welkom om 14.15 uur bij de Jonge Geuze aan de Huttenweg in Ruinen.
We gaan, na de ontvangst en een korte introductie bij de Jonge Geuze, op bezoek bij Wijngaard Rune op Armweide. Het is de bedoeling dat we ons per fiets verplaatsen. Zie ook wijnhoeveruna.nl
thm wijngaard2 300x225  thm boerderij 330x240
Uiteindelijk sluiten we de middag weer bij de Jonge Geuze af. Voor de gezelligheid staat deze keer de band Foxy Jazz garant
Ook wordt er de mogelijkheid geboden om van een buffet gebruik te maken.

Geeft u zich alstublieft voor 5 september op. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of belt u met onze secretaris Margriet Steenbergen op 06 15949896.
Introducés zijn uiteraard welkom.

Zondag 22 mei 2016 - "Het nut ging voor Pampus"
thm DSC07142  thm DSC07146  thm DSC07148  thm DSC07157  thm DSC07198

Het Nut organiseerde dit voorjaar – zondag 22 mei - een fantastische excursie naar Pampus. Pampus (officieel Fort aan het Pampus) is een forteiland in het IJmeer bij Amsterdam. Het is aangelegd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam om de vaargeul Pampus te verdedigen tegen aanvallen vanuit de Zuiderzee.
Naast een fantastische zeilbeleving was er ook ruimte voor een bezoek aan het Fort. De middag werd afgelsoten met een heerlijke barbecue aan boord van het schip.
     
Zondag 20 december 2015 - jaarvergadering met illusionist
Op zondagmidddag 20 december werd de jaarvergadering gehouden. Tijdens deze vergadering is Georg Naber toegetreden tot het bestuur van Nut en Genoegen. We hebben van Roel van Bezoen afscheid genomen als bestuurslid.
Zoals u van het Nut gewend bent, was ook de jaarvergadering aangekleed met een vermakelijk programma. 
Na de vergadering trad goochelaar/illusionist Henk Arnoldus voor ons op. Een geweldige show... hoe tover je een hemelsnaam een bowlingbal uit een kladblok? Afsluitend trad de tweemans formatie Duo Sonic op.

IMG 0342  IMG 0347 
Het is volop zomer (die begon dit jaar zowat in mei...) maar dat weerhield het bestuur er niet van om zich volop te storten op de organisatie van onze najaarsactiviteit.
Het doet ons dan ook veel plezier jullie bij deze uit te kunnen nodigen om op zondag 9 september met ons de keuken in te duiken.
Wij hebben John-Harold Smit uit Hoogeveen bereid gevonden een kookworkshop voor ons te organiseren.
 
Naast de fijne culinaire kneepjes die ons worden bijgebracht gaan we ons uiteindelijk ook gastronomisch helemaal te buiten bij het nuttigen van onze creaties. Kortom een leuke, gezellige, leerzame maar bovenal smakelijke middag.
 
Wanneer: Zondag 9 september
Waar: Buitencentrum De Poort
Hoe laat: 15.00 uur (eindtijd ca. 19.00 uur of aan u...)
 
De eigen bijdrage voor deze middag is € 15,00 per persoon.
 
U kunt zich per ommegaande opgeven door te reageren op dit mailbericht.
 
Wij hopen op een grote deelname!
_____________________________________________________________
Ook voor de agenda: Zondag 28 oktober - Algemene Ledenvergadering
Waar: De Mariakerk aan de Brink
Hoe laat: 15.00 uur
Meer info volgt uiteraard.

Actueel

Hier zullen we u op de hoogte houden van het laatste nieuws

box actueel
Lees meer: Actueel

Nut en Genoegen

Wat is dat vereniging tot Nut en Genoegen Ruinen?

box over
Lees meer: Nut en Genoegen

Lid Worden

Ook lid worden van de oudste vereniging van Ruinen?

Contact

Contact gegevens Nut en Genoegen Ruinen

box contact