• Vereniging tot Nut & Genoegen 2.0
  Vereniging tot Nut & Genoegen 2.0

  Nut en Genoegen herleeft!

 • Zeilexcursie Pampus
  Zeilexcursie Pampus
 • Het Nut in vuur en vlam
  Het Nut in vuur en vlam
 • Erik Hulzebosch
  Erik Hulzebosch

  Succesvolle bijeenkomst met Erik Hulzebosch

  Zondagmiddag 18 maart kwam Erik Hulzebosch naar Cafe Rest. Luning om daar een optreden te verzorgen. Na afloop was er ruimte om gezellig na te praten met op de achtergrond muziek verzorgd door Bart Kiers.

 • Excursie Attero Wijster
  Excursie Attero Wijster
 • Cave Canem
  Cave Canem
 • Zeilexcursie Pampus
  Zeilexcursie Pampus

 
"Het Nut loopt uit!”, zondag 17 mei
Het Bestuur van Nut & Genoegen nodigt al haar leden uit voor de voorjaarsactiviteit op Zondag 17 mei 2015 U bent vanaf 14.00 uur welkom. Fiets a.u.b. meebrengen! Voor minder valide personen is alternatief vervoer verzorgd. Noteer alvast de datum in uw agenda! Bij slecht weer is er een ander programma.
Locatie:  OCB Ruinen (welkomst); Kloosterstraat 12 in Ruinen  en Eetcafé “De Herberg van Rune” (nazit met muziek); Westerstraat 60 in RuinenEr is eveneens wederom de mogelijkheid om introducés mee te nemen. Opgave uiterlijk 1 mei a.s. per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon via 06-15949896. Het programma voor deze middag wordt ter plekke bekend gemaakt. Kosten voor deze middag bedragen € 5,- p.p. Een goed 2015 met nieuwe activiteiten Nut en Genoegen wenst iedereen een geweldig 2015 toe en we hopen u weer te mogen begroten op een van onze activiteiten. Uiteraard kunt u zich nog altijd aanmelden als lid. Zie hiertoe de gegevens op de contactpagina.


Jubileumfeest, zaterdag 13 december 2014
Exact 150 jaar na de oprichtingsdatum - 13 december 1864 - vierde de vereniging tot Nut & Genoegen uit Ruinen haar 150 jarig bestaan. Dit had plaats bij zaal Kuik. Een zeer gevarieerd programma was voorbereid en de avond werd spetterend afgesloten met medewerking van de band Fruitcake Party (met o.a.  Ruiner hoofdonderwijzer Geert-Jan Enting). Buiten begon de dag al goed door het jaarlijkse sfeervolle gebeuren rondom de Heerlijkheid Ruinen. In samenspraak met Nut & Genoegen heeft Ondernemend Ruinen ook de Heerlijkheid het thema "1864" meegegeven. 150jaar -banner-sm

ALV - 24 oktober, Café Hees

Tijdens de vrijdag 24 oktober gehouden Algemene Ledenvergadering werd het kleurrijke bestuur uitgebreid met onze nieuwe secretaris Margriet Steenbergen. De vergadering werd ingeluid, begeleid, onderbouwd en afgerond met muziek van Willem Spans. Het was wederom een nuttige vergadering en al met al een gezellige avond. Nu op naar ons 150-jarig jubileum 13 december.
nieuwbestuur (foto: Hans Hakkert) 

foto1.JPGkl  foto2.JPGkl impressie van 30 maart 2014

30 maart 2014 - 't Nut "had"beet!

Met na afloop live muziek m.m.v. bekende Ruuner Gerrie Hut in de formatie Portach (Ierse muziek)
Onze voorjaarsactiviteit had als motto; 't Nut heeft beet! Een interessante middag met Wim Russchen (http://www.snoekgids.nl) over zijn hobby, lust en leven.  Ondertijd werden er vishapjes aangeboden. Na afloop live(!) Ierse muziek met (wederom) Ruiner muzikanten. De gelegenheidsband Portach bestond uit onder andere bekende Ruiner Gerrie Hut. Dit alles was  op 30 maart '14 - bij Restaurant Luning.
Rusky

De spreker van 30 maart toont trots zijn vangst!


19 maart 2014 - Politieke debatavond

Het bestuur van Nut en Genoegen heeft in samenwerking met Ondernemend Ruinen en Dorpsbelangen Rune een debatavond georganiseerd. Op 19 maart 2014.waren de gemeenteraadsverkiezingen en het debat heeft in dat kader plaats gehad.
Wij zijn dan ook verheugd dat wij het samen met de andere twee partijen voor elkaar hebben gekregen dat er een lijstrekkersdebat in Ruinen plaats vond. Weer een goed voorbeeld waar het huidige Nut en Genoegen voor staat. Het verbinden van mensen. Samen met twee andere verenigingen mensen bij elkaar brengen. Waarbij het ultieme doel is uiteindelijk om er allemaal beter van te worden.

20140304--debatavond


27 december 2013 - Jaarvergadering met muzikale jaarafsluiting

De maand december is aangebroken en we stellen voor om dit jaar een derde kerstdag te gaan introduceren. Het bestuur van Nut en Genoegen wil deze dan benutten voor een gezellige afsluiting van het jaar 2013.
Wij nodigen u van harte uit om op vrijdag 27 december a.s. om 20.00 uur aanwezig te zijn in hotel De Stobbe (Bij de Heeren van Ruinen).
Het geheel wordt omlijst met akoestische live muziek door Cave Canem (jonge artiesten uit Ruinen en Pesse). Ook hopen wij een mistery guest te kunnen verwelkomen op deze avond. Voorafgaande aan bovenstaande festiviteit wordt de jaarvergadering gehouden

Eerstvolgende activiteit in 2014 is op 30 maart. Noteert u alvast!


05 september 2013 - Het Nut zien vanuit afval

Op donderdagavond 5 september 2013 hebben een zeventigtal leden van het Nut onder de naam ‘Het Nut zien vanuit Afval’ een rondleiding gehad bij afvalverwerkingsbedrijf Attero (voorheen VAM) te Wijster. Om het terrein goed en veilig te kunnen bezichtigen is gebruik gemaakt van een luxe touringcar.
DSC05293klein
De presentatie en rondleiding is op deskundige en bezielende wijze uitgevoerd door onze dorpsgenoot Frans Moorman. Het is verbluffend om te zien wat er allemaal met het afval kan worden gedaan. Nagenoeg alles wordt gerecycled of hergebruikt. Het was voor jong en oud een zeer leerzame avond. Bij terugkomst in Ruinen is bij ‘De Jonge Geuze’ onder het genot van een hapje en een drankje het uitje nog genoeglijk geëvalueerd. 


07 april 2013 - Het Nut in vuur en vlam!

Op zondag 7 april jl. heeft ons oud-dorpsgenoot Arjan Linthorst in zaal Hees het Nut in vuur en vlam gepresenteerd. Hij is in de chemie is afgestudeerd en tegenwoordig o.a. scheikundeleraar aan de CSG Dingstede te Meppel is. Zijn speciale manier om het vak onder de aandacht te brengen is uitzonderlijk bijzonder te noemen. Naast een inleiding over zijn maatschappelijke betrokkenheid heeft hij met enkel scheikundige proeven het Nut in Vuur en Vlam gezet. Met swingende livemuziek van de Zuidwoldiger band Klets en een goed verzorgd buffet is deze activiteit afgerond. Voor meer informatie over Klets verwijzen we u graag naar http://www.klets-zuidwolde.nl/ U zult zien (en horen) dat ook dit weer eens wat anders is.


30 september 2012 - Het Nut de lucht in

Op zondag 30 september was men welkom voor een bezoek aan vliegveld Hoogeveen. Voor velen een bekende naam, maar ook voor velen een plaats waar men niet of nauwelijks is geweest. Er werd een rondleiding aangeboden door de hangar(s)! met klassieke vliegtuigen.

   

De ontvangst was om 14.00 uur in de Brasserie De Vliegeniers op het vliegveld onder het genot van een kop koffie of thee.
De excursie werd afgesloten met een consumptie in de Brasserie. Daarnaast was er voor de liefhebbers de gelegenheid een rondvlucht te maken voor slechts € 25,- per persoon.  Wij gingen deze middag met bijna 60 personen naar Hoogeveen. 24 hiervan gingen ook daadwerkelijk de lucht in. Met twee toestellen werden totaal 8 vluchten uitgevoerd boven Ruinen. Het fantastische weer en de heldere lucht maakt dat er mooie vergezichten te zien waren.
Op de grond werden de mensen prima vermaakt met een rondgang door de diverse hangars met historisch vliegmaterieel.


18 maart 2012 - Erik Hulzebosch

Op 18 maart 2012 kwam Erik Hulzebosch bij Café Restaurant Luning. Onderstaand een klein beeldverslag van hoe deze middag was. Na afloop was er ruimte om gezellig na te praten met op de achtergrond muziek verzorgd door Bart Kiers. Het bleef nog lang gezellig.

18maart 03Erik HulzeboschLuning Ruinen

 


 TERUG naar de homepage

 

 

 

 

Actueel

Hier zullen we u op de hoogte houden van het laatste nieuws

box actueel
Lees meer: Actueel

Nut en Genoegen

Wat is dat vereniging tot Nut en Genoegen Ruinen?

box over
Lees meer: Nut en Genoegen

Lid Worden

Ook lid worden van de oudste vereniging van Ruinen?

Contact

Contact gegevens Nut en Genoegen Ruinen

box contact